Χλοη

Πληροφορίες και απόψεις για την ασφάλεια και την βαθμολόγηση διαδρομών
Post Reply
Planar

Χλοη

Post by Planar »

Καλησπέρα,
Το περασμένο ΣΚ καναμε τη Χλοη στη Συκία παρεα με Kostoi και Ant. Παραθέτω καποιες παρατηρησεις προς συζητηση και διορθωση(?) του σκίτσου που υπάρχει στο routes (βλ και σκιτσο στο τελος του post):

1η σχοινιά:
Στο σκίτσο φαίνονται 3 καρφιά. Εμείς είδαμε μόνο το ένα
Επίσης το καινούριο ρελέ έχει μετακινηθεί δεξιά και λίγο κάτω. Στο σχεδιάγραμμα σημειώνεται στο τέλος της τραβέρσας κάτω από το μικρό αρνητικό. Αυτό είναι το παλιό ρελέ. Το καινούριο είναι στην μέση της τραβέρσας και αρκετά κάτω από το αρνητικό.

2η σχοινιά:
Υπάρχει ένα καρφί στην αρχή του δίεδρου, τα δυο που σημειώνονται στο σκίτσο και ένα ακόμα στην έξοδο πριν τραβερσάρεις αριστερά

4η σχοινιά.
Το καινούριο ρελέ σημειώνεται σωστά στο σκίτσο. Το παλιό, αριστερά από το δεντράκι μπορεί να παραπλανήσει. Η τραβέρσα από το δέντρο στο νέο R4 είναι γεμάτη χόρτα και χώματα

5η σχοινιά
Στη μέση περίπου το δίεδρου υπάρχει στα αριστερά και αρκετά εκτος διεδρου (2μετρα) ένα καινούριο καρφί. Λίγο παραπάνω υπάρχει και ένα γκολό. Αν η διαδρομή παει από εκεί κανονικά πρέπει να διορθωθεί το σκίτσο που τη δείχνει μέσα στο δίεδρο. Μέσα στο δίεδρο δεν είδαμε καρφιά αλλά έχει κατεβάσει πολύ χώμα...

6η σχοινιά
Επίσης δεν είδαμε καθόλου καρφιά

Τέλος στα ραπέλ υπάρχει σχετική δυσκολία στη προσέγγιση του καινούριου R1 από το R2.Ξεκινώντας από το R2 φύγετε κατευθείαν δεξιά και όχι ευθεία κάτω

αυτα!
Ιδου και το σχεδιακι με τις προτεινομενες διορθωσεις:

Image
kayak

Post by kayak »

Σχετικά με τις διορθώσεις στο σκίτσο της "Χλόης":

1)Πράγματι στη δεύτερη σχοινιά υπάρχουν 2 επιπλέον καρφία στα σημεία που υποδεικνύει ο Planar.
2)Στην τέταρτη σχοινιά, αυτό που αναφέρεται ως R4 είναι το ρελέ της Κλασσικής του Μιχαηλίδη. Η τραβέρσα μέχρι το ρελέ της Χλόης μπρεί να γίνει στο ύψος του ρελέ αυτού (αλλά έχει πολλά χορτα και χώματα και δεν συνίσταται) ή να ανέβει κάποιος 2 μέτρα ψηλότερα και να κάνει την τραβέρσα από εκεί (υπάρχει σχετικά καλό πιάσιμο από την δεξιά πλευρά).
3)Τα σχόλια για την 5η και 6η σχοινιά είναι σωστά.
4)Για να κατέβει κανείς από το το R0 μέχρι τη βάση της ορθοπλαγιάς υπάρχει αριστερά από το ξεκίνημα της διαδρομής παλιό καρφί με ιμάντες και καραμπίνερ ασφαλείας για ραπέλ.
voutiros

Post by voutiros »

Σωστές οι περισσότερες παρατηρήσεις, εκτός από δυο σημεία: 1. Το R4 κ. Kayak δεν είναι ρελέ της κλασσικής (εντελώς άσχετο...) και 2. στο σκίτσο οι δυο τελευταίες σχοινιές δεν είναι Χλόη (αν και θα έπρεπε...) αλλά η πρλγή Τσουπρά...

WU
Planar

Post by Planar »

Τελικά εγώ δεν έχω καταλάβει ακόμα. Η διαδρομή στη πέμπτη σχοινιά παει μέσα από το δίεδρο όπως τη δείχνει το σκίτσο (λογικό μας που είναι η πιο φυσική γραμμή); Aν ναι τι στο καλό γυρεύουν στα αριστερά το ολοκαίνουριο καρφί και το αστραφτερό γκολο;
Επίσης να προσθέσω κάτι που ξέχασα σε σχέση με το σχόλιο του kayak. Από το πρώτο ρελε μπορεί κανείς να κατεβεί με ραπελ κατευθείαν στη βάση στης ορθοπλαγιάς χωρίς να σταματήσει στο R0 και να αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει τα καρφιά και τους ιμάντες που αναφέρει ο kayak (δεν ενδείκνυται -είναι σε πολύ κακή κατάσταση). Αλλά προσοχή. 60αρια σχοινιά φτάνουν ΟΡΙΑΚΑ και όταν λεμε οριακά εννοούμε ότι το BEAL είχε 5 cm ακόμα ενώ το Tendon είχε ήδη τελειώσει 2-3 μέτρα πιο πριν και χρειάστηκε (σχετικά εύκολη) καταρριχηση.
voutiros

Post by voutiros »

Νομίζω στο σημείο αυτό μπορείς να φύγεις (για πιο εύκολα) από αριστερά γι' αυτό και οι ασφάλειες εκεί, τώρα σε σχέση με το σκίτσο, ε.. συχνά υπάρχουν τέτοιες διαφορές σε σκίτσα ορεινών αναρριχήσεων, όπου σημειώνονται συνήθως τα πιο χαρακτηριστικά σημεία και τέτοιες παρακάμψεις (μικρές ή μεγάλες) συχνά ξεφεύγουν. Α.. και κάτι που ξέχασα, το νέο R1 που αναφέρεις είναι το ίδιο με παλιότερο. Tώρα δεν ξέρω αν αυτό ήταν της Χλόης και το πιο αριστερά της Αισθήσεων, πάντως αυτό πάντα χρησιμοποιούσαν όσοι σκαρφάλωναν εκεί. Όσον αφορά για την παράκαμψη του Ro δεν καταλαβαίνω γιατί να την κάνεις, αφού από εκεί φεύγεις άνετα με τα πόδια και μάλλον είναι καλύτερα από το να πέσεις πιο χαμηλά... Τουλάχιστον εγώ τόσα χρόνια δεν το έχω κάνει ποτέ μου αυτό...

WU
Post Reply